Naše vystoupení na Lean Summitu
05.11.2021

Tak jsme se konečně dočkali. Třetí termín vyšel a v posledních zářijových dnech se v Bratislavě konala největší konference trvalého zlepšování a leanu ve střední Evropě.
Posláním Lean Summitu CzechoSlovakia je vytvořit prostředí, kde si profesionálové mohou vyměňovat zkušenosti, osvědčené postupy a novinky v oblasti zlepšování.
Letošní akce byla zaměřena na 3 oblasti – Lidé, Procesy a Data.
250 účastníků se rozhodlo dorazit i přes přísná hygienická opatření (COVID-19) osobně a další sledovali konferenci on-line.
Pořadatelé vybrali 15 přednášek, 20 případových studií, které po dva dny sloužili jako inspirace, sdílení best practise nebo možnost shlédnout zajímavá řešení. To, že lean již není jen záležitost automotive dokazují přednášející, kteří byli například z Tatra Bank, Hanes – textilní průmysl, Slovak Telecom, ASL Czech (analytické laboratoře), Etisalat (SAE telecom) nebo MOL (Slovnaft).
O to víc nás těší, že Iva Jozífková a David Němec byli osloveni pořadateli a na Lean Summitu vystoupili jako řečníci. Iva mluvila o tom, jak ve firmě sami vyvíjíme softwarové řešení včetně ukázky digitalizace 5S.
A David Něměc představil přístup k řešení problémů – využití eliminační strategie. Před zahájením konference jsme si říkali, jestli vůbec můžeme být pro někoho zajímaví . Ale plná konferenční místnost ukázala, že určitě ano. Hodnocení našich přednášek, diskuze s ostatními účastníky nás utvrdila, že přístupy a řešení, se kterými přicházíme a které zavádíme, jdou správným směrem a pro mnohé jsme inspirací a motivací.
Velký dík pořadatelům, kteří i přes všechny potíže, které je poslední rok a půl provázeli, dokázali vytvořit konferenci, ze které jsme odjížděli nadšení, se spoustou plánů do budoucna.