Vánoční Jarmark 2015
11.12.2015

 

Napsali o nás v tiskové zprávě Arkadie z 16.prosince 2015

Vánoční dárek pro Arkadii

V předvánočních dnech dostala Arkadie milý dárek. Alena Bočanová a Ivana Jozífková jako zástupci trmické firmy Pierburg s.r.o. dodávající  komponenty, které přispívají ke snižování emisí  pro automobilový průmysl,  předali v  krupských chráněných dílnách tři šeky na částku v součtu převyšující 36 tisíc korun.

Dobrovolníci z Pierburgu totiž uspořádali ve prospěch Arkadie Vánoční jarmark pro ostatní zaměstnance, na kterém prodávali výrobky chráněných dílen. Těch prodali za 22 tisíc. Tato částka se objevila na prvním šeku. Pro své kolegy navíc připravili občerstvení, které jim poskytli za dobrovolný příspěvek. A že bylo občerstvení lákavé a návštěvníci štědří, objevila se na druhém šeku částka 3.800 korun. Poslední šek, převyšující 10 tisíc korun symbolizoval částku, kterou Arkadii věnovalo vedení společnosti.

Arkadie poskytuje na Teplicku lidem se zdravotním postižením různé služby, od speciálního vzdělávání, přes řadu sociálních služeb včetně bydlení či dopravy, až po přípravu na práci a zaměstnávání. V současné době jich je cca 250 v celé věkové škále. To samozřejmě vyžaduje objem finančních prostředků, který není ani zdaleka pokryt dotacemi. Proto si Arkadie váží všech dárců a sponzorů, kteří pomáhají služby v celé šíři a v patřičné kvalitě zajistit. Od letošních Vánoc mezi ně patří také firma Pierburg s.r.o. a její zaměstnanci.