Zářící děti jsou v bezpečí II.
15.07.2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zleva: Monika Šatná, Vladimír Danyluk

Napsali o nás v Ústeckém deníku:

Vidět a být viděn! To je jedno ze základních pravidel bezpečnosti silničního provozu. Právě na to myslí ústecká policie a společnost Pierburg. V ústeckých školkách rozdají předškolákům sto třicet reflexních vestiček a dalších prvků, které je zviditelní v silničním provozu při vycházkách.

Vedoucí ústecké policie Vladimír Danyluk uvedl, že děti se nejsou schopni ochránit, proto je potřeba jim pomoci. „Jsem rád, že se nám povedlo tento dar získat,“ řekl policista.

Monika Šatná za společnost Pierburg doplnila, že jde o druhý ročník daru ústecké policii, potažmo malým Ústečanům. „Vestičky jsou pro děti od tří do šesti let. Chceme Ústečanům nejen dávat práci, ale také se podílet na bezpečnosti jejich rodinných příslušníků,“ řekla Šatná.

Iva Neuvirthová, ředitelka Mateřské školy Vinařská, uvedla, že reflexní prvky jsou pro bezpečnost dětí velkým přínosem. „Často s dětmi musí vyrážet do města, kde se pohybují po frekventovaných silnicích. Hlavně vestičky nám pomáhají je v provozu zviditelnit,“ řekla ředitelka.