Úspěšný Business Excellence assessment v závodě Ústí nad Labem
18.02.2020

Cílem hodnocení bylo zjistit, jakého bylo dosaženo pokroku v systému Business Excellence. Mimo jiné se hodnotí status 5S, realizace vizuálního managementu podle standardů Pierburgu nebo integrace zaměstnanců v rámci celého BE. Dále se také prověřuje použití metod z Lean SixSigmy, jako např. DMAIC, Value Stream Mapping (VSM), Service Stream Mapping (SSM), SMED, Waste Walk nebo TPM. V letošním assessmentu jsme také zaostřili na postup závodu při technických problémech (Problem Solving). Tady jsme zkoumali 5 projektů a hodnotili strukturované metody řešení.
Závod v Ústí nás, stejně jako i v minulých letech, ohromil svým strukturovaným a efektivním přístupem k řešení problémů. Ke všem doplňujícím dotazům od assessorů dokázal ústecký tým BE uvést příklad z každodenního pracovního života. Všechny zlepšovací procesy odpovídají strukturovaným metodám DMAIC, čímž přímo přispívají k úspěchu celé filiálky.

V kombinaci s vynikajícím Shopfloor managementem to ústecké pobočce zajistilo i letos přední příčku mezi výrobními závody skupiny Pierburg.
Axel Rohmann, regionální koordinátor pro severní Evropu