Úspěchy sportovních klubů Pierburg
19.12.2016

Pierburg s.r.o. se i v letošním roce může pochlubit skvělými sportovními výkony svých zaměstnanců.

Asi nejsilnější skupinou bojující v modrých barvách na množství závodů a soutěží byli pokořitelé Spartan Race.
Dubnový Spartan Race Sprint v Praze, květnový Super v Koutech nad Desnou, Sprint v Košicích, červencový Spartan v polské Krynici, srpnový Super ve Valčianské dolině a podzimní Ultrabeast na Slovensku, Beast v Liberci – to vše jsou závody, kde byly v letošním roce vidět barvy Pierburgu. V silných sestavách se účastnily se skvělými výsledky na tři desítky našich zaměstnanců. Krom překonání nekonečného množství překážek, přírodních nástrah, ale především sebe sama, dokázalo mnoho z nich vybojovat i cenné trofeje.

       

  

Další početnou skupinou účastnící se mnoha turnajů byl Pierburg fotbalový tým. V letošním roce se zúčastnil například jubilejního 30tého ročníku celokoncernového fotbalového turnaje v Římě. Z mnoha dalších menších turnajů je potřeba zmínit charitativní souboj firem v Trmicích, díky němuž se podařilo vybrat 50 tisíc korun na rozvoj malého Péti – chlapce, který trpí epilepsií, je po operaci hlavy a potřebuje péči 24 hodin denně.

  

Letošního ročníku Ústeckého půlmaratonu se zúčastnila také početná běžecká skupina. V dresech Pierburgu běželi jak jednotlivci, tak štafetová družstva. Délka tratě byla od 5 km do celého půlmaratonu, tedy 21 km. I zde se zaměstnanci Pierburgu zapojili do charity pod hlavičkou akce Běžíme pro dobrou věc. Nákupem startovného přes charitativní organizaci přispěli běžci na projekt Spokojená rodina. Tento projekt podporuje rodiče, kteří se dostali do nelehké životní situace a bojují o to, aby mohly nadále pečovat o své děti.

    

Sportovní klubovou novinkou je založení Badmintonového oddílu Pierburg. Trénováním skupiny a organizací množství turnajů se ujal dlouholetý badmintonista pan Jakubec. Díky svému přístupu získal v krátké době velké množství příznivců tohoto sportu z řad zaměstnanců Pierburgu.