Zdravá firma
17.05.2016

V roce 2016 začala firma Pierburg s.r.o. postupně více zaměřovat svou pozornost do oblasti péče o zdraví zaměstnanců.

K dosavadním bonusům v podobě voucherů do lékárny a příspěvků na aktivity podporující zdraví (například očkování, masáže, rekreační pobyty, sportovní aktivity a další), přibylo v letošním roce několik nových pravidelných akcí.
Ve spolupráci se sousední firmou KSPG vznikla akce „Zdravá středa“, v rámci které si můžou všichni zaměstnanci vyzvednout každou středu jeden kus dotované zdravé svačinky v podobě ovoce, zeleniny, případně džusu.

 

Ve spolupráci se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou byla pro zaměstnance připravena další akce věnovaná zdraví a prevenci: „Den zdraví“. Akce proběhla ve dnech 13. 7. 2016 a 12. 9. 2016 v prostorách Pierburgu, kde si mohli zaměstnanci nechat  změřit tlak, tělesný tuk a BMI. Dále obdrželi zajímavé informace o preventivních prohlídkách a nabídkách finančních příspěvků od VZP.


Další novinkou je „Školení první pomoci“. Toto školení probíhalo sice již v minulosti, ale jak ukázala praxe, opakování těchto základních věcí nikdy není na škodu. Vzhledem k vysokému zájmu a důležitosti pro nás všechny, jsme se rozhodli zařadit toto téma mezi periodické školení a umožnit tak účast všem zaměsnancům, kteří budou mít o výuku 1. pomoci zájem. Podporou tohoto vzdělávání je nově i pravidelná rubrika ve firemním časopisu, kde si mohou zaměstnanci školení postupně zopakovat.


A jistě ne poslední akce, která v Pierburgu letos proběhla, byla zaměřena na náš zdravý zrak. Firma OKO-OPTIK nabídla našim zaměstnancům zdarma preventivní kontrolu zraku, testování sítnice a test barvocitu. V rámci akce byla nabídnuta i možnost zakoupení brýlí se slevou.