Vánoční charitativní jarmark pro Arkadii
12.12.2016

9.12.2016 se konal již druhý ročník příjemné předvánoční akce s názvem Charitativního jarmark v areálu Pierburg s.r.o. Zaměstnanci Pierburgu mohli svým nákupem nebo příspěvkem podpořit Společnost pro kompletní péči o zdravotně postižené – Arkadii (www.arkadie.cz) a školu pro handicapované děti se speciálním vzděláváním v Teplicích, kterou navštěvuje i dcera našeho zaměstnance.
Počasí se vydařilo a vánoční atmosféra podpořená příjemnou hudbou a vůní punče přála nákupům. Stánky plné krásných, ručně dělaných drobností a dárků upoutaly každého, kdo šel okolo. Nádherné keramické předměty, svíčky, ozdůbky, z džínoviny ušité veselé zástěrky, chňapky, kabelky, hračky a další věci pocházející z chráněných dílen se prodávaly skoro samy. Zaměstnanci nakoupili za více než 26 000 Kč, kterými tak přispěli na další provoz chráněných dílen.
Zároveň si všichni mohli pochutnat na výborném občerstvení, které pro ně připravili šikovní kuchtíci z řad zaměstnanců. Dobrovolné příspěvky za nákup napečených sladkostí a slaných dobrot domácí výroby daly dohromady vánoční dar dětem Speciální školy ve výši 10 300,– Kč.
Veškeré vybrané příspěvky a dary byly předány Speciální škole a Arkadii zástupkyněmi společnosti Pierburg s.r.o. paní Jozífkovou, Šatnou a paní Bočanovou.
Všem, kteří nebyli lhostejní a přispěli – ať už nákupem, výrobou občerstvení, nebo pomocí se zajištěním vánočního jarmarku – patří velký dík! Krásné vánoce! :-)