Rekordní obrat KSPG v prvním čtvrtletí
22.05.2014

Akciové společnosti KSPG patřící k düsseldorfskému koncernu Rheinmetall se v prvním čtvrtletí fiskálního roku 2014 podařilo dosáhnout rekordního obratu ve výši 666 milionů EUR. KSPG tak v tomto období zvýšila svůj obrat o 64 milionů EUR, tedy o 11 % oproti srovnatelnému období roku minulého, a tím znovu výrazně předčila globální 5% nárůst výroby osobních automobilů.

Nadprůměrné je také zvýšení provozního hospodářského výsledku (EBIT).  Za první tři měsíce tohoto roku činil provozní hospodářský výsledek skupiny KSPG 47 milionů EUR, byl tedy lepší o 20 milionů EUR, tj. o 74 %.

Předseda představenstva KSPG Horst Binnig to komentuje takto: „Provozní zisková marže dosáhla 7,1 %, po 5,1 % v posledním čtvrtletí minulého roku. Vedle zvýšení obratu a zlepšení operativního výkonu je třeba nárůst hospodářského výsledku přičíst také prvnímu efektu úspor v rámci našeho restrukturalizačního programu v uplynulém roce.“

Čínské joint-ventures nezahrnuté v obratových číslech KSPG zvýšily svůj obrat v prvních třech měsících roku o 24 % na 150 milionů EUR (bereme-li původní hodnotu jako 100 %), zatímco čínská výroba automobilů vzrostla o 10 %.

Za předpokladu i nadále stabilní konjunktury v oblasti automobilového průmyslu počítá KSPG pro rok 2014 s celkovým obratem přibližně 2,5 až 2,6 miliardy EUR a provozním hospodářským výsledkem (EBIT) ve výši 165 až 175 milionů EUR.

O KSPG
Skupina KSPG patří s obratem ve výši přibližně 2,46 miliardy EUR ke 100 největším světovým subdodavatelům automobilového průmyslu. V 36 provozovnách v Evropě, Severní a Jižní Americe či v Japonsku, Indii a Číně pracuje téměř 12 000 zaměstnanců. Jako zavedený partner světových výrobců automobilů zabývající se dalším vývojem se podnik již více než sto let věnuje trvalému zlepšování techniky motorů zaměřenému na snižování množství škodlivin, spotřeby a emisí CO2 či snižování hmotnosti a zvyšování výkonu. Neplatí to jen pro osobní automobily, nýbrž ve stejné míře i pro užitkové vozy a motory o velkém výkonu. Dodávané spektrum zahrnuje systémy a komponenty pro snižování obsahu škodlivin a úspory paliva, čerpadla chladicí kapaliny, olejová a vakuová čerpadla a písty, kluzná ložiska, motorové bloky a hlavy válců. Mimo to firma celosvětově obchoduje s náhradními díly.